Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:45 AM |
Bolonez Soslu Sipagetti Tarifi
Malzemeler
300 gr. kıyma
1 paket spagetti
2 yemek kaşığı margarin
4 adet kuru soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 sap kereviz
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates püresi
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı - Tavaya margarin, zar şeklinde doğranmış soğan ve kıymayı koyun.
- Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın.
- Rendelenmiş havuç ve ince doğranmış kereviz sapını ilave edip kavurun.
- Domates püresi, küçük küçük doğradığınız domates, karabiber ve tuz koyup sosu pişirin. Daha sonra 1 bardak su ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
- Kaynayan tuzlu suya makarnayı kırmadan tencereye dik olarak koyun.
- 8-10 dakika haşlayıp süzün.
- Eritilmiş margarini makarnaya ekleyip karıştırın.
- Makarnayı çukur bir tabağa koyun. Hazırladığınız sosu üzerine döküp servis yapın.
Bolonez Soslu Sipagetti yemeği tarifi
|