Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:46 AM |
Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi
Malzemeler
Yarım Paket Fırın Makarna
1 Tatlı kaşığı tuz
3 Yemek kaşığı margarin
1,5 Yemek kaşığı un
3 Su bardağı süt
1 Yumurta
1 Su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı - Tencereye suyu koyup kaynatın.
- Beşamel sos için bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın.
- Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun.
- En son 3 su bardağı sütü devamlı karıştırarak azar azar ekleyin.
- Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın.
- Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin.
- Makarnalar yumuşayana kadar pişirin.
- Pişince süzüp geniş bir kaseye alın.
- Beşamel sosu ekleyip karıştırın.
- Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Dikdörtgen bir borcamı margarin ile biraz yağlayın.
- Tüm karışımı döşeyin.
- Üzerine kalan kaşar rendesini serpin.
- 175 C fırında pişirin.
|