![]() |
Bal Kabağı Reçeli
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Malzemeler 1 tatlı kaşığı tarçın 2 paket vanilya 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 2 su bardağı şeker 500 gr bal kabağı 1 çay bardağı hindistan cevizi Bir salkım üzüm Yapılışı Bal kabağını rendenin iri gözünle rendeleyin. Bir buçuk bardak su ile kaynatın. Kabaklar pişince içine şekeri, bir salkım sıkılmış üzüm suyunu ilave edin. Şekerle kaynasın. Kısık ateşe alın ve 15-20 dakika pişirin. İçine vanilya, tarçın ve ceviz ilave edin. 5-8-dakika daha kaynatın. Ateşten indirin. Biraz daha hindistan cevizi ve vanilya ekleyip karıştırın. Kuru kavanozlara yerleştirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.