![]() |
Bakla Filizli Havuç Ve İspanak Salatası
Malzeme
Yarım demet ıspanak (pişmiş ve kıyılmış) 3 adet havuç rendesi 3 yemek kaşığı bakla filizi 3 diş sarımsak (ezilmiş) 1 kg yoğurt 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı Tuz - karabiber Hazırlanışı Yağı hafifçe ısıtın; kızgın olmamasına dikkat edin. Havuç rendesini ilave edip 1-2 dakika çevirin. Daha sonra yoğurt haricindeki tüm malzemeleri ilave edip 2-3 dakika çevirin. En son olarak yoğurdu ilave edip ocaktan hemen alıp karıştırmaya devam edin. Başka bir kaba alıp oda ısısında bekletin. NOT: Burada amaç pişirmek değil zeytinyağının aromasını ortaya çıkarmaktır; dolayısı ile çok sıcak olmamalıdır. Özellikle yoğurt kesilebilir. Arzu ederseniz zeytinyağını bol miktarda kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.