![]() |
İspanaklı Sandviç
Malzemeler: 3 su bardağı un 3 çorba kaşığı 1 adet 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ Üzeri için: Bir miktar susam 1 adet sarısı İç malzeme: Yarım kilogram 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet 100 gram kaşar 150 gram kıyma Yeteri kadar tuz Hamur arası için: 100 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: Elenmiş unun ortasına bütün malzemeleri ilave edin. Hamuru özleşene kadar yoğurun, yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. Bu şekilde 1 saat bekletin. Bu arada ufak doğradığınız ları, kıymayı 2 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Kıymanın altını kapatın, ince doğradığınız ıspanağı, rende kaşar ve tuz ile harmanlayarak koyultun. Tereyağı ve sıvı yağı tavada eritip soğutun. Tabak şeklinde açtığınız hamurların arasında, soğuttuğunuz yağı gezdirin. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi yaparak üst üste . Son olarak katlı hamurları merdane yardımı ile yufka büyüklüğünde açarak yaprak yaprak olmasını sağlayın. Kenar kısmına iç malzemeyi koyup, rulo yapın. Ruloları 3-4 parçaya kesin, "S" şekli verip üstüne sarısı sürün. Susamını serpiştirin. Bütün hamurlara aynı işlemi yapın, daha sonra yağlanmış tepsiye dizerek 160 dereceye ayarlanmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.