![]() |
Salatalıklı Sandviçler
1 salatalık bir tutam tuz 60 g (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu bir tutam taze çekilmiş karabiber 12 ince tost ekmeği dilimi Salatalığın kabuğunu kanallı bıçakla soyup, ince dilimleyin. Dilimleri bir kâseye koyup, üstlerine tuzu serptikten sonra, kâsenin üstünü kapatarak en az yarım saat buzdolabında soğutun (böylece suyunu bırakarak kıtır kıtır olacaktır). Bu arada tereyağı, dereotu ve karabiberi bir kâsede iyice çırpın. Ekmek dilimlerini ikişer ikişer aaagâha dizin. Kâsedeki karışımı bıçakla üstlerine sürün. Buzdolabındaki kâseyi alıp, salatalıkları bir süzgece aktararak sularını süzün ve kâğıt havluyla kurulayın. 6 ekmek dilimi üstüne salatalık dilimlerini yerleştirip, öbür dilimleri üstlerine kapatarak, elinizle iyice bastırın. Keskin bir bıçakla sandviçlerin kabuklarını kesip alın. Her sandviçi bıçakla önce 4 küçük kareye, her kareyi de eşit 2 üçgene bölüp, sandviçleri geniş bir tabağa yerleştirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.