![]() |
Fırında İspanaklı Patates
Malzemeler :
. 1 kg Patates . 1 kg Ispanak . 1 Kavanoz Konserve Mantar . 100 gr Kaşar Peyniri . Acı pul biber . Tuz, karabiber . Fesleğen . Yarım su bardağı sıvı yağ -- Sebze Yemekleri -- Patates Mantısı Ayçiçek Yağlı Bakla Fırında ıspanaklı patates Tahinli Yaprak Sarma Hazırlanışı : Önce patatesler bol suda haşlanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka doğranarak (baş parmak kalınlığında) bir Borcam tepsiye yanyana dizilir. Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış ıspanaklar bu yağda öldürülür. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Bu arada pişen ıspanak ve mantarımızın içine baharatlarımızı katabiliriz. Son olarak ıspanak ve mantar karışımı Borcamın içindeki patatesleri üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200 derecede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.