ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinli Levrek Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710854)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:21 AM

Zeytinli Levrek Buğulama
 




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

1 adet levrek (beyaz etli herhangi bir balık da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı dereotu
Semizotu yaprakları (süslemek için)
15 adet siyah zeytin
5 adet yeşil zeytin
1 limonun suyu
Tuz - Karabiber

Yemeğin Tarifi
Levreğin bütünlüğünü bozmadan içini temizleyin, yıkayın. Bıçakla derisini çıkardıktan sonra fırın kabına yerleştirin. (Balığı fileto edilmiş dilimler halinde de kullanabilirsiniz.)
Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuz atın. İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün. Zeytinleri de koyarak 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Semizotuyla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.