![]() |
Kuru Patlıcan Yemeği
Malzemeler
5 tane kurutulmuş patlıcan 2 tane kurutulmuş kırmızı biber 1 adet soğan 1 kahve fincanı bulgur 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2-3 diş sarımsak Hazırlanışı Bayram nedeniyle ailenin bir arada olmasını fırsat bilen annem, ta yazdan kuruttuğu patlıcanları akşam yemeği için pişirdi. Bilmeyenler için resmin üst köşesine kurutulmuş patlıcanlardan koydum. Güneşli günlerde yani daha çok yaz aylarında aldığınız patlıcanları uzunlamasına artı şeklinde kesin yani 4′e bölün. Daha sonra onları bir ipe dizerek güneş alan bir yerde kurutun. Kış günlerinde oldukça lezzetli oluyor. Aynı şekilde dolmalık biber gibi daha başka sebzeleri de kurutabilirsiniz. Neyse tarifimize dönecek olursak; Beş tane kurutulmuş patlıcanı ve 2 tane kurutulmuş kırmızı biberi bir tencereye koyun ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Kuru biber yoksa kurutulmamış kırmızı biberlerden daha sonraki aşamalarda ekleyebilirsiniz. Haşlama işlemi tamamlandığında. Ayrı bir tencereye sıvıyağ koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bu aşamada isterseniz kıyma ekleyebilirsiniz biz kıymasız yaptık tercih size kalmıştır. Daha sonra salçayı, iki ya da üçe ayrılmış sarımsakları, haşlayıp 2 cm uzunluğunda kestiğiniz patlıcan ve biberleri son olarak da bulguru ekleyin ve karıştırın. Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Yanında yoğurt ile servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.