ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tartar Sosu 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710662)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:30 AM

Tartar Sosu 2
 

TARTAR SOSU 2
· 2 kap mayonez
· ½ kap ince kup kup,minnacik kiyilmis kucuk salatalik tursusu
· 2 adet haslanmis sert kati yumurta-tel suzgecten gecirin elle bastirarak
· 4 yemek kasigi ince kup kup,minicik kiyilmis sogan
· 4 yemek kasigi kapari-suyunu suzun her zaman-cok tuzludur-dikkat!!!
· Varsa 1 tatli kasigi elde ufalanmis kuru taragon out
· 4 yemek kasigi hazir Dijon hardal
· 4 yemek kasigi taze,kiyilmis maydanoz yapraklari
· 3 yemek kasigi limon suyu
Bir kapta hepsini karistirin iyice.Bir gece buzdolabinda ,her zaman agzi kapali olarak bekletin-hem tadlari birbirine karisacak ve hem de sogukken tadi daha muhtesem olacaktir.3 kap=750 ml cikar.Tum deniz urunlerinde,sandoviclerde vs kullanin. Food TV

Deniz urunleri icin cok kullanilan dunyaca unlu Tartar sos Icine ilave edilebilecek oteki alternatiflerse;
· 1 yemek kasigi ya da daha az ezilmis+kiyilmis sarimsak,
· ve/veya 2 yemek kasigi incecik kiyilmis taze yesil sogan+aci pul biber,
· 15-20 adet yesil ,cekirdeksiz kiyilmis zeytin
· 1 yemek kasigi kadar beyaz sirke
· dereotu-incecik kiyilmis
· dilediginiz kadar,2 yemek kasigi gibi aci taze yesil veya kirmizi minik taze biber-incecik kiyin
· 1 adet haslanmis kati yumurta-tel suzgecten gecirin elle bastirarak
· haslanmis misir taneleri
· cok az cekirdekleri cikartilmis ince kiyilmis domates
· kanola ve misir yagi yerine hakiki sizma zeytinyagi.
· Tumunu 24 saat icinde kullanmak idealdir her zaman.
· Her zaman buzdolabinda agzi kapali muhafaza ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.