ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balikla Cok Guzel Giden Misir Unlu Kizartma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710659)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:30 AM

Balikla Cok Guzel Giden Misir Unlu Kizartma
 

BALIKLA COK GUZEL GIDEN MISIR UNLU KIZARTMA
· 1 ½ kap sari misir unu
· ½ kap her amacla kullanilan un
· 1 tatli kasigi kabartma tozu
· ½ tatli kasigi toz karbonat-tozdur-Migros’ta var
· 2 tatli kaisigi tuz
· 2 yemek kasigi acisso veya ayni aciligi verecek kadar,1/2 tatli kasigi gibi pul biber vs
· ¼ kap incecik kup kup minik kiyilmis kirmizi etli taze biber
· 1 adet incecik kiyilmis bulabildiginiz en aci taze biber
· bir cimdik aci toz kirmizi biber
· 2 buyuk yumurta
· ½ kap=125 ml sut+icine 1 yemek kasigi sirke veya limon suyu (ABD de buttermilk)-karistirip 15 dakika bekletin
· ½ kap=125 ml su
· bol derin kizartma yagi (1/2 kanola+1/2 yer fistigi yagi idealdir)
· Kizarmis olanlarin ustune ekmek icin 2 yemek kasigi dilediginiz baharatlarin/kuru otlarin karisimi
· veya kizarmis olanlarin ustune ekmek icin Emeril’in Kreol Baharat Karisimini hazirlayin kendinize ; 2 yemek kasigi tuz+ 2 yemek kasigi sarimsak tozu+1 yemek kasigi karabiber+1 yemek kasigi aci ince toz kirmizi biber+1 yemek kasigi oregano+1 yemek kasigi kekik==hepsini karistirin,kavanoza koyun;agzini sikica kapatin ve gerektikce,tariflerde gerektigi kadar kullanin.2/3 kap cikar.
Misir unu+un+kabartma tozu+tuz+aci sos+sogan+kirmizi taze biberler+aci taze biberler+aci toz biberi buyuk derin bir kapta iyice karistirin.Top top kalmasin .Yumurta+sirkeli sut+suyu da ilave edip iyice karistirin.
Derin ve icine 10 cm gibi yag konmus kabi kizdirin;yag 180 C/360 F ta ulasinca,icine bu karisimdan kasikla birakin.2 dakika kadar her iki tarafini da kizartin-uzun sapli bir kasikla cevirin.Alin,kagit havlular ustune koyun yagi suzulsun.Devam edin kalanlari kizartmaga. Kizarmis olanlarin ustlerine Emerilin kreol Karisimindan ekin ve sicakken servis yapin.18 adet cikar.Emeril Food TV
· Emeril’in Kreol BAHARAT Karisimini hazirlayin kendinize ; 2 yemek kasigi tuz+ 2 yemek kasigi sarimsak tozu +1 yemek kasigi karabiber+1 yemek kasigi aci ince toz kirmizi biber+1 yemek kasigi oregano+1 yemek kasigi kekik=hepsini karistirin,kavanoza koyun;agzini sikica kapatin ve gerektikce,tariflerde gerektigi kadar kullanin.2/3 kap cikar.

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.