![]() |
Otlu Limonlu Tereyag
OTLU LIMONLU TEREYAG · 500 GRAM ODA ISISINDA KATI ,IYI KALITE YAG · 1 kucuk kup kup kiyilmis sogan · ¼ kap sek beyaz sarap · 1 limonun dis sarisinin rendesi · ½ limonun suyu · 2 yemek kasigi taze kekik yapragi-kiyilacak VEYA taragon out VEYA 4-5 dis ezilmis ya da once rosto edilmis sonra ezilmis sarimsak (sarimsakliya sarap, sogan ve limon kabugu rendesi koymayin-direkt karistirin) · ¼ kap kiyilmis maydanoz yapragi · 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber · 1 tatli kasigi tuz-ustu duzlensin Sogan+sarabi orta ateste pisirin ve soyle ¾ gibi azalsin-1/4 du kalsin.Limon kabugu rendesi+karabiber+kekigi ilave edin,karistirin ve atesten alin.Yumusatilmis yaga bunlari koyun ve elektrikli el aleti ile karistirin-sonra parsomen kagida veya plastik sarana koyun ve silindir haline getirin yagi ve kivirin,iki ucu da bukun ve etiketleyin;adini,tarihi yazin-dilerseniz derin dondurucuya koyun.Pisirilmis balik ustune eritilerek dokulur;ete,tavuga kullanilir. Ekmege,pideye surulur.Soslara eklenebilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.