ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Otlu Limonlu Tereyag (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710654)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:31 AM

Otlu Limonlu Tereyag
 

OTLU LIMONLU TEREYAG
· 500 GRAM ODA ISISINDA KATI ,IYI KALITE YAG
· 1 kucuk kup kup kiyilmis sogan
· ¼ kap sek beyaz sarap
· 1 limonun dis sarisinin rendesi
· ½ limonun suyu
· 2 yemek kasigi taze kekik yapragi-kiyilacak VEYA taragon out VEYA 4-5 dis ezilmis ya da once rosto edilmis sonra ezilmis sarimsak (sarimsakliya sarap, sogan ve limon kabugu rendesi koymayin-direkt karistirin)
· ¼ kap kiyilmis maydanoz yapragi
· 1 tatli kasigi taze cekilmis karabiber
· 1 tatli kasigi tuz-ustu duzlensin
Sogan+sarabi orta ateste pisirin ve soyle ¾ gibi azalsin-1/4 du kalsin.Limon kabugu rendesi+karabiber+kekigi ilave edin,karistirin ve atesten alin.Yumusatilmis yaga bunlari koyun ve elektrikli el aleti ile karistirin-sonra parsomen kagida veya plastik sarana koyun ve silindir haline getirin yagi ve kivirin,iki ucu da bukun ve etiketleyin;adini,tarihi yazin-dilerseniz derin dondurucuya koyun.Pisirilmis balik ustune eritilerek dokulur;ete,tavuga kullanilir. Ekmege,pideye surulur.Soslara eklenebilir.

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.