![]() |
Keşkül-2-
Malzemeler:
4 kişilik 30 gr pirinç unu 50 gr hindistancevizi 150 gr toz şeker 1 lt süt 25 gr iç antepfıstığı 50 gr lohusa şekeri 150 gr kaymak 50 gr iç badem Yapılışı: Hindistancevizini yaklaşık 10 dakiak sütle beraber kaynatın. İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın. Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın. 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin. Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın. Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin. Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika vekletin ve sonra soyun. Lohusa şekerlerini havanda dövün. Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.