Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:02 AM |
Karmelli Elmalar
Malzemeler:- 8 kırmızı elma
- 8 şeker çubuğu
- 1 su bardağı koyu mısır şurubu (ya da 2 su bardağı şeker + 1 su bardağı su ile hazırlanmış şurup)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kahverengi şeker
- 1 su bardağı krema
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanması:[*]Çubukları elmalara batırın.[*]Şurubu, şekerleri, kremayı ve tuzu bir tencereye alıp kısık ateşte, ara ara karıştırarak pişirin. Şeker termometresi 240F derecesine gelince tencereyi ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayla karıştırın.[*]Elmaları karamel sıcakken tencereye daldırın. Üzerlerinin tamamen karamelle kaplanmasını sağlayıp hafif yağlanmış fırın kağıdının üzerinde soğumaya bırakın.
|