Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:06 AM |
Frambuazlı Ştrudel
Malzemeler
1 Paket milföy hamuru
1.5 veya 2 Su bardağı haşlanmış kuru kayısı
1 Su bardağı frambuaz (dondurulnuş veya taze olabilir)
1 Adet ekşi elma
1 Çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
3 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı süt
Süslemek için :
Kremşanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı- Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş elmaları tozşeker ve bir miktar su ile haşlayın.
- 1 Su bardağı süte bir miktar su ve vanilyayı ekleyerek ince kıydığınız kayısıları haşlayın.(süt ve su karışımı buharlaşacak kadar az olmalıdır)
- Süslemek için bir miktar frambuazı ayırdıktan sonra geriye kalanları püre haline getirerek süzgeçten geçirin.
- Milföy hamurlarını dikdörtgen oluşturacak şekilde uçlarından bastırarak birleştirin.
- Hamurun üzerine frambuaz püresini, üzerine kıyılmış kayısıları ve en üstüne de dilimlenmiş elmaları yerleştirin.
- Rulo şeklinde bir ucundan hamuru yuvarlayın ve uç kısımlarını içe katlayın.
- Orta hararetli fırında üstü kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkardığınız sıcak hamurun üzerine pudra şekeri serpin.
- Soğuduktan sonra krem şanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
|