ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Frambuazlı Ştrudel (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710512)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:06 AM

Frambuazlı Ştrudel
 
Malzemeler
1 Paket milföy hamuru
1.5 veya 2 Su bardağı haşlanmış kuru kayısı
1 Su bardağı frambuaz (dondurulnuş veya taze olabilir)
1 Adet ekşi elma
1 Çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
3 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı süt
Süslemek için :
Kremşanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı
  • Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş elmaları tozşeker ve bir miktar su ile haşlayın.
  • 1 Su bardağı süte bir miktar su ve vanilyayı ekleyerek ince kıydığınız kayısıları haşlayın.(süt ve su karışımı buharlaşacak kadar az olmalıdır)
  • Süslemek için bir miktar frambuazı ayırdıktan sonra geriye kalanları püre haline getirerek süzgeçten geçirin.
  • Milföy hamurlarını dikdörtgen oluşturacak şekilde uçlarından bastırarak birleştirin.
  • Hamurun üzerine frambuaz püresini, üzerine kıyılmış kayısıları ve en üstüne de dilimlenmiş elmaları yerleştirin.
  • Rulo şeklinde bir ucundan hamuru yuvarlayın ve uç kısımlarını içe katlayın.
  • Orta hararetli fırında üstü kızarana dek pişirin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak hamurun üzerine pudra şekeri serpin.
  • Soğuduktan sonra krem şanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.