![]() |
Hidistan Cevizli Ve Portakal Aromalı Kurabiyeler
Malzeme Listesi:
Tereyağı, şeker, hindistan cevizi, yumurtanın sarısı, kabartma tozu , portakal kabuğu rendesini karıştırın. Azar azar un ilave ederek elinize yapışmayan , yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Ben yaklaşık 10-11 yemek kaşığı kadar un kullandım. Avcunuza yumurta büyüklüğünde hamur parçaları alın, yuvarlayın ve iki elinizin arasında hafifçe bastırın. Kurabiye hamurunun bir yüzünü yumurta beyazına bulayıp, hindistan cevizine batırın, tepsiye hindistan cevizleri yukarı gelecek şekilde dizin. 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Hatırlatma: -Bu tariften yaklaşık 10 tane kurabiye çıkıyor, iki ölçü yapacaksanız yumurta sarısını yine 1 adet olarak kullanın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.