Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:20 AM |
Meyveli Tavuk Göğsü
Malzeme Listesi: - 1 paket tereyağı (250 gram)
- 3 kahve fincanı un (Turk kahvesi fincani)
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kg süt
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin, unu koyun ve 1-2 dakika ocakda kısık ateşde kavurun. Sütü ve şekeri ilave edin.Kıvamlı oluncaya kadar arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilyayı katın karıştırın ve ocağı söndürün. Mikserle 15-20 dakika çırparak soğutun.
Çırpma süresinin uzunluğu muhallebinin kıvamını ve tadını daha bir güzel yapıyor. - Meyve dilimleri (tercihen muz) ve ya bisküvi ile borcamın dibini döşeyin. Üzerine muhallebiyi dökün.
- isteğe bağlı olarak muhallebinin üzerini hindistan cevizi, fındık ve bisküvi kırıkları (incecik robottan geçirerek), ve sade olarak tüketebilirsiniz
- Bu tatlıyı ister derin dondurucuda dondurarak soğuk soğuk dondurma gibi ve ya normal buzdolabı rafında soğutarak serin olarak tüketebilirsiniz.
Benim çocuklarım serin şekli ile tüketmeyi sevdiler
|