![]() |
Pratik Ve Lezzetli Krepler
Malzeme Listesi:
(2-3 kişilik, 4 büyük boy krep çıkmaktadır)
Yapılışı: Tüm malzemeleri derince bir kap içinde çırpın ve pürüzsüz bir karışım elde edin. 26-28 cm lik çaplı bir tavayı orta kuvvette ateşte ısıtın ve kepçe yardımı ile krep malzemenizi tavaya dökün. Tavayı sağa, sola hareket ettirerek malzemenin tüm tavanın tabanına yayılmasını sağlayın. Arkalı önlü tahta bir spatula ile çevirmek sureti ile pişirin. Krepler bal, çikolata, peynir çeşitleri ile birlikte servis yapılabilir Krepleri servis tabağına alırken 4 parçaya ayırıp kıvırarak ve tabağın ortasını maydanoz ve taze nane ile süsleyerek de sunabilirsiniz. Çeşitleme: Damak tadınıza göre krep malzemesi içine ince ince doğranmış taze nane veya dereotu katabilirsiniz, veya tuz yerine 1 tatlı kaşığı şeker (esmer şeker de olabilir) koyarak tatlı krepler yapabilirsiniz. Tavanın çapını değiştirerek daha küçük veya daha büyük krepler de hazırlanabilr. Afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.