![]() |
Kremalı Tel Kadayıf
Kremalı Tel Kadayıf =malzemeler= Yarım kg tel kadayıf 1 paket tereyağı ya da margarin Krema için: Yarım litre süt 1 çay bardağı pirinç unu 1 çaybardağı şeker Şerbet için: 3 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su Yarım limon suyu =hazırlanışı= Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir. Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir. Üzerine krema yayılır. Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat bekletilir. Kare keserek servise sunulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.