Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:34 AM |
Vişneli Muhallebi
malzemeler
3 Su bardağı süt
5 Tatlı kaşığı nişasta
10 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı vişne suyu
Süslemek için :
Vişne taneleri
Hazırlanışı- 3 Su bardağı sütü geniş bir tencereye alın.
- Çok az su ilavesi ile karıştırdığınız 5 tatlı kaşığı nişastayı azar azar süte ekleyin.
- Yarım su bardağı vişne suyunu 10 tatlı kaşığı tozşekeri ilave edin.
- Karıştırarak ağır ateşte koyulaşana dek pişirin.
- kalıplara doldurun.
- Buzdolabında soğuyana dek bekletin.
- Ters çevirerek servis tabağına alın.
- Vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın.
|