Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:35 AM |
Pekmezli Pelte
malzemeler
1 Su bardağı üzüm pekmezi
2 Su bardağı su
4,5 Çorba kaşığı buğday nişastası
Üzerine : Ceviz içi
Hazırlanışı- 1 Su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı su ve 4,5 çorba kaşığı buğday nişastasını derin bir kaba alıp, iyice karıştırın.
- Kısık ateşte koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Hazırladığınız karışımı kuplara doldurun.
- Üzerini cevizle süsleyip, servis yapın.
- NOT : Meyveli örneğin çilekli pelte hazırlamak istiyorsanız yarım kilo çileği blendırdan geçirin.
- Tencereye aktarıp, üzerine 1 su bardağı tozşeker, çok az suyla çırpılmış yarım su bardağı nişasta ve 1 litre su ekleyin.
- Karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
- Pişmesine yakın bir paket vanilya ekleyin.
- Pelteyi kaselere bölüştürün.
- Soğuduktan sonra dilimlenmiş çilekle süsleyip, servis yapın.
|