Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:36 AM |
Pekmezli Muhallebi (Resimli Tarif)
malzemeler
5 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı pirinç unu
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Tatlı kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : İkişer çorba kaşığı üzüm pekmezi
Hazırlanışı
- Tencereye 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tereyağını koyun.
- Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamını alana dek pişirin.
- Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
- Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın ve soğumaya bırakın.
- Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçak ile dörde kesin (artı şeklini verin).
- Üzerine ikişer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirip, servis yapın.
|