Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:36 AM |
Nar Şerbetli Muhallebi (Resimli Tarif)
malzemeler
5 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı pirinç unu
2.5 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya
Şerbeti için :
1 Adet büyük boy nar
Yarım çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Hazırlanışı
- Öncelikle pirinç unu ve tozşekeri tencereye alın.
- Sütü yavaşça ilave edip, ezin.
- Tencereyi orta ateşe alın ve karıştırarak pişirin.
- Ocaktan aldığınız tencereye vanilyayı ekleyin.
- Nar tanelerini ayırın.
- Küçük bir kapta yarım çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı tozşekeri kaynatın.
- Eğer narın taneli kalmasını istiyorsanız kaynadıktan 10 dakika sonra ateşten indirin.
- İyice suyunun çıkması için çok daha uzun süre ateşte tutmanız ve süzmeniz gerekiyor.
- Daha sonra kup bardaklarına nar şerbetinden biraz koyun.
- üzerine muhallebiyi yayın.
- Tekrar şerbet ve muhallebi şeklinde işlemi bitirin.
- Üzerini nar taneleri ile süsleyip, soğuyunca servis yapın.
|