ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Armut Tatlisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710309)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:40 AM

Armut Tatlisi
 
Armut Tatlısı - Malzemeler - İçindekiler

2 kg armut
1 kg şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı badem içi(jülyen doğranmış)
200gr (yaklaşık 1 su bardağı)krema
Armut Tatlısı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Armutları dibi düz bir tencereye dizin. Üzerine toz şeker, bir bardak su koyun yağlı kağıt ve kapak kapatıp kaynamaya bırakın. Ağır ateşte 25-30 dk pişirin pişerken armutları alt üst edin. Piştikten sonra bademleri üzerine serpin. Kremayı ister üzerine isterseniz yanında servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.