- -
Vişneli Parfe
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710293)
Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:43 AM |
Vişneli Parfe
Malzemeler Mutfak Zorluk **Süre 25 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 2 Su bardağı süt
2 Poşet krem şanti
1 Su bardağı vişne
1 Paket vişne jölesi
3 Kahve fincanı sıcak su
2 Adet yumurta akı
Süslemek için :Badem Hazırlanışı - Sütü, krem şanti ile iyice çırpın.
- Katılaştıktan sonra buzdolabında bir süre bekletin.
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.
- Çok fazla ezilmeyecek şekilde blendırdan geçirin.
- Vişne jölesini 3 kahve fincanı sıcak sıda eritin.
- Başka bir kapta yumurta aklarını kar olana dek çırpın.
- Krem şantiyi, vişne jölesini, vişne tanelerini ve yumurta aklarını bir kapta iyice karıştırın.
- İstediğiniz şekilde bir kablıba boşaltın.
- Buzlukta en az 3 saat bekletin.
- Soğutulmuş servis tabağına ters yüz edin.
- Üzerini badem dilimleri ile süleyin.
- Dilimleyerek servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.