ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarımsaklı Baget (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710170)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:26 AM

Sarımsaklı Baget
 

100 g orta yağlı lor peyniri
2 diş sarımsak (dövülmüş)
2 tatlı kaşığı taze aromatik otlar (maydanoz, dereotu, taze soğan, taze sarmısak, vb)
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 baget ekmek

Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın.
Orta boy bir kâsede lor peyniri, sarmısak, aromatik otlar, limon suyu ve karabiberi karıştırın.
Bagetin üstüne enlemesine 4 cm arayla yarıklar açın. Karışımı bir bıçağın yardımıyla yarıklardan içeri doldurun. Bageti sıkmadan bir alüminyum folyoya sarıp, bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi fırına sürüp, 10 dakika kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp, alüminyum folyoyu çıkardıktan sonra, bageti keskin bir bıçakla altı parçaya bölüp, servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.