ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710152)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:29 AM

Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)
 

MALZEMELER

1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)

4 adet küçük soğan

7 diş sarımsak

2 çorba kasığı salça

Yarım cay kasığı köri

1 çay kasığı karabiber

2 tatlı kaşığı nane

1 çorba kasığı üzüm sirkesi

2 adet küçük boy patates

Yeteri kadar su ve tuz

HAZIRLANIŞI

Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın. İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.