![]() |
Tavuklu Papaz Yahnisi (4 Kişilik)
MALZEMELER 1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz) 4 adet küçük soğan 7 diş sarımsak 2 çorba kasığı salça Yarım cay kasığı köri 1 çay kasığı karabiber 2 tatlı kaşığı nane 1 çorba kasığı üzüm sirkesi 2 adet küçük boy patates Yeteri kadar su ve tuz HAZIRLANIŞI Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın. İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.