ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piliç Sote Marengo (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710137)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:31 AM

Piliç Sote Marengo
 

MALZEMELER

4 kişilik

2 adet piliç (bir tanesi yaklaşık 650 gr)

2 kahve fincanı rafine yağ

1 çorba kaşığı kıyılmış soğan

2 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates

1 diş ezilmiş sarımsak

bir tutam karabiber

tuz

1 tatlı kaşığı un

1 çay kaşığı domates salçası

1 dilim ekmek şekilli kesilmiş ve kızartılmış

½ su bardağı dilimlenmiş mantar

2 ½ su bardağı tavuk yada et suyu yada su

2 adet 8 dakika haşlanmış yumurta

Küçük bir tülbentin içine: 1 çay kaşığı kekik, 2 dal maydanoz, 2 diş karanfil, 1 yaprak defne koyup ağzını bağlayın.

HAZIRLANIŞI

Piliçleri dörde bölün, tuzlayın ve biberleyin. Dibi düz bir tencerede yağı kızdırın, piliçleri derisinin üzerinde tencereye koyup ortadan hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartın. Bir çatal ile piliçleri bir tabağa çıkartın. Tencereye soğan ve sarımsağı ekleyin bir dakika karıştırarak kavurup unu ilave edin. 1 dakika daha karıştırarak kavurup domates salçasını ve domatesi ilave edin. 2-3 dakika daha karıştırarak kavurup tavuk suyunu, tuzu, baharat torbasını ve piliçleri ilave edin. Ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın (Ateşten alırken yaklaşık 1 su bardağı kadar sosu kalmış olmalıdır). İçindeki baharat torbasını çıkartın. Piliçleri bir güvece boşaltın. Yumurtaları dörde bölüp piliçlerin üzerine koyun. Kızarmış ekmekleri de üzerlerine koyup, mantarı az tereyağında sote yapıp üzerlerine döküp servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.