![]() |
Nane Soslu Tavuk
2 fileto göğsü, 4 sandviç ekmeği, 1 adet , 2 çorba kasığı un, 4 çorba kasığı galeta unu, tuz, karabiber. Sosu için: 2 adet salatalık, 1 adet , 3-4 sap dereotu, 3-4 sap nane, 2 adet taze , 2 çorba kaşığı , 2 çorba kaşığı mayonez Tavuk göğüslerini döverek 1 parmak kalınlığında inceltin. Sandviç ekmeği büyüklüğünde 4 eşit parçaya bölün. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Tavuk-parçalarını önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda iki tarafını da kızartın. Sosunu hazırlamak için, salatalıkların çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Domatesleri, çekirdeklerini çıkardıktan sonra salatalıklarla aynı boyda doğrayın. Dereotu, nane ve taze ı ince kıyın. Salatalık, , dereotu, nane, taze , mayonez ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Sandviç ekmeklerini ikiye bölün. Tavuk parçalarını hafif kızartılmış sandviç ekmeklerinin üzerine yerleştirin. Üzerine 1 dilim ve sos koyup, sandviç ekmeğinin diğer yarısı ile kapatarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.