![]() |
İzgarada Baharatlı Tavuk
2 kişilik Gerekli malzeme: 500 gr göğüs eti 1 küçük kuru 1 50 gr 2 diş 1 çay kaşığı kişniş tohumu Yarım çay kaşığı kimyon 1'er çay kaşığı nane, karabiber, kekik, 1 çay kaşığı kırmızı pul , tuz Yarım demet maydanoz Göğüs etinin derisini alın. Yıkayıp kurulayın. Soğanı rendeleyip sarımsağı ezin. Yoğurtla beraber bir kaseye . Kişniş tohumlarını tavada kısık ateşte 1 dakika kadar kavurup ezerek yoğurda ekleyin. Baharatlara ilave edip iyice karıştırın. Tavuğu geniş bir kaseye alın. Baharatlı karışımını üzerine döküp marine olması için 1 saat beklemeye bırakın. Izgarayı ısıtın. Tavuk parçalarını marinattan alıp yaklaşık 25 dakika iki taraflı olarak kızartın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.