ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710106)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:36 AM

Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng) Tarifi
 


Malzemeler
  • 4 adet tavuk göğsü
    12 adet haşlanmış karides
    4 adet yumurta
    Bir buçuk su bardağı basmati pirinci
    3 adet ince kıyılmış soğan
    2 diş dövülmüş sarmısak
    4 adet kurutulmuş yeşil biber
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ

Endonezya Usulü Kızarmış Pirinç (Nasi Goreng) Yapılışı

Soğan, sarmısak ve ince kıyılmış yeşil biberi zeytinyağında rengi dönene kadar kavurup bir kenara alın. Wok tavaya aldığınız sıvıyağı iyice kızdırın. Tavanın her tarafının yağlanması için hafifçe sallayın. Küp doğranmış tavuk etini tuzlayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Soğan karışımını ete ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Tavuk etini içinden alın ve şişlere geçirin. Ocağın altını kısın ve buharda pişmiş pirinci katın. Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Ayıklanmış karidesleri koyun ve 1-2 dakika daha çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Servis tabağına 3-4 çorba kaşığı karidesli pilavı yerleştirin. Ayrı bir yerde omlet kıvamında pişirdiğiniz yumurtayı koyun. Tavuk şiş ve yeşillikle birlikte servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.