ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kremalı Piliç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710104)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:37 AM

Kremalı Piliç
 

Kremalı Piliç,

800 gr. parçalanmış piliç, 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, soyulmuş küçük bir , yarım tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber, 1 silme tatlı kaşığı un, 250 gr. taze , 3 yumurtanın sarısı, 2 su bardağı suyu.

Tereyağını bir tencerede eritin, ı ve piliç parçalarını koyarak 3 er dakika altını ve üztünü kızartın. Un tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Tavuk suyunu koyup yarım saat pişirin, ile sarılarını küçük bir kapta karıştırın, pilicin suyunu, karıştırarak bu karışıma katın, sonra hepsini birden piliç tenceresine dökün, kaynatmadan sofraya getirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.