![]() |
Saray Usulü Piliç Sarma (4 Kişilik)
Saray Usulü Piliç Sarma (4 Kişilik)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 1 Piliç 100 gr Kuru Kayısı 30 gr Badem Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın. Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin. Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.