ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Salamura Zeytin Yapım (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=710044)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:41 AM

Kolay Salamura Zeytin Yapım
 

Kolay Salamura Zeytin Yapımı

Kavanoza zeytini ve kaya tuzunu koyup (1 kg. zeytine, 2 yemek kaşığı kaya tuzu ilave ediyoruz) 1 çorba kaşoığıda zeytinyağı ekleyerek kavanozun ağzını kapatıyoruz. Her gün kavanozu sallayarak zeytinin suyunu salmasını sağlıyoruz. Bu da 15 gün gibi bir sürede oluyor ve tüm bir yıl boyunca, hatta daha da uzun süre bozulmadan korunabiliyor. Damak tadınıza göre zeytinleri yemeğe başlayablirsiniz. Kavanozdaki suyu dökmeyin, zeytin içinde kalsın. Sofrada kekik, kırmızı pul biber ve limon ile tatlandırabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.