![]() |
Brüksel Lahanalı Yeşil Çorba
Malzemeler
Yapılışı Ön hazırlık olarak, 3 çorba kaşığı tereyağını bir kapta eritin. Kuru soğanı iri iri doğrayın. Pırasaları da halka halka doğrayın ve soğana katın. Şöyle bir çevirdikten sonra, et suyunu, küp küp doğranmış patatesi ilâve edin. Tuzunu ayarlayın. Ve, patatesler yumuşayana kadar yarım saat kadar pişirin. Pişen karışımı mutfak robotundan geçirin. Tekrar tencereye koyun. Ayrı bir tencerede, kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Brüksel lahanalarını dörde bölüp güzelce kavurun. Hemen çorbaya ilâve edin ve yemyeşil bir çorba elde edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.