![]() |
Tavuklu Makarna Çorbası
Malzemeler,
Yarım su bardağı burgu makarna 1 adet haşlanmış tavuk but 1 adet havuç 1 su bardağı tavuk suyu 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz 1 yemek kaşığı limon suyu Damak tadına göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Havucun kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Doğranmış havuçları ilave edip 5 dakika kavurun. Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın. Tavuk etlerini tencereye ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tavuk suyu ve 5 su bardağı suyu ilave edin. Yüksek dereceli ateşte kaynamaya bırakın. Çorba tenceresindeki su kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin. Makarna yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Maydanozu incecik kıyın. Çorbayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tuz, karabiber, limon suyu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Kâselere pay edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.