![]() |
Kahveli Kestane Çorbası
Malzemeler
Yapılışı Soğan ve kestaneleri kızgın zeytinyağında pembeleştirin. Expresso kahve ve et suyunu ekleyin, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Bütün kestanelerden 3-4 adet ayırın, kalan kestaneler yumuşayınca ateşten alın, mikserden geçirin. Pırasa, kereviz ve havucu kızgın yağda çevirip az su ile pişirin. Mikserden geçirdiğiniz çorbaya balsamik sirke, tuz, biber ve sebzeleri ekleyin, porsiyonluk fırına girebilen kâselere bölüştürün. Fırınınızı 180ŞC ısıtın. Bu arada milföy hamurunuzu inceltin ve kâselerin çapından büyük yuvarlaklar kesin. Bu kapakları kâselerin üzerine kapatıp kenarlarını bastırın. Çırpılmış yumurta sarısı sürün ve fırında 15 dakika kadar üzeri pembeleşene kadar kızartın. Arzu ederseniz kalan hamurdan yapraklar, şeritler yapıp kâselerin kapaklarını süsleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.