Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:16 AM |
Közlenmiş Sarı Biber Çorbası...
Malzemeler:3 kişilik
1 cup = 250 ml.'lik su bardağı- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kuru soğan; kahverengi kabuklu olanlarından
- Yarım havuç; kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
- Yarım kereviz sapı; dilimlenmiş
- 2.5 su bardağı sebze suyu
- 4 adet sarı biber; közlenip, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
- Yarım tatlı kaşığı taze kekik; incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
- Tuz ve öğütülmüş tane karabiber
- Süslemek için maydanoz yaprağı
Tarif:[*] Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin. [*] Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fıkırdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencereniz kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin. [*] Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürüklü bir parça kalmamasına dikkat edin. [*] Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
|