![]() |
Patatesli Havuç Çorbası
Malzemeler
Yapılışı İlk iş olarak, havuçları güzelce kazıyıp yıkayın. Sonra da, küp küp doğrayın. Ve, havuçları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ve, havuçları kevgirle süzün, suyunu da saklayın. Haşlanmış havuçları iyice ezin. Sonra, ezilmiş havuçları haşlama suyuna katın. Beri yanda, bir tavada margarini eritin. İçine, boza kıvamında sulandırılmış patates nişastasını dökün. Devamlı karıştırarak, bu karışımı pişirin. Sonra, margarinli patates nişastasını çorbanın üzerine yavaş yavaş ilâve edin. Tuzunu ve biberini katıp ağır ateşte kaynamaya bırakın. Çorba kaynarken, terbiyesi için yumurtaları çırpın. Çorba hazır olunca, terbiyesini yavaş yavaş ve de karıştırarak ilâve edin. Maydanozu ince kıyın. İkram etmeden önce, maydanozu çorbanın üzerine serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.