![]() |
Kuşkonmazlı Sebzeli Balık Çorbası
1 adet büyük kefal[/URL] 4 adet kuşkonmaz[/URL] 1 adet havuç[/URL] 1 adet patates[/URL] 1 adet soğna 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet yumurta sarısı 1 adet 1 tatlı kaşığı tuz Tencereye 8 su bardağı su konur, yağ ve tuz katılır, kaynatılır. İçine balık atılır ve pişirilir. Kefal ymuşayınca sudan alınır ve kemiğinden ayrılır. Haşlama suyu süzgeçten geçirerek tekrar tencereye konur. Kaynamaya başlayınca iri rendelenmiş havuç[/URL], küp doğranmış ]patates[/URL], havuç[/URL] ve ufak doğranmış kuşkonmaz[/URL] katılır. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra balık eklenir. Ardından limon[/URL]la çırpılmış yumurta[/URL] sarısı eklenir. Birkaç dakika sonra ateşten alınır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.