![]() |
İzlanda Usulü Sütlü Balık Çorbası
Malzemesi: 500 gr. kılçığı temizlenmiş beyaz etli balık 1/2 litre süt[/URL], 30 cl. su 1 adet orta boy soğan[/URL] 3-4 adet patates[/URL] 1 defne yaprağı kekik tuz ve karaCOLOR=#330000]biber[/COLOR][/URL] 30 gr. margarin. Hazırlanışı: Suyu kaynatın. balıkları bu suya koyarak biraz kaynatın. Balıkları sudan çıkarın. Etlerini ayırıp bir tabağa koyun[/URL]. Üzerini kapatarak bir kenara ayırın. Suyu süzgeçten geçirin. Büyük bir tencereye margarinive eritin. Rendelenmiş soğan[/COLOR][/URL]ı bu yağda hafifçe kızartın. Süzgeçten geçirdiğiniz balık suyunu soğan[/COLOR][/URL]a ilave edin. Soyulmuş ve küçük kare parçalar halinde kesilmiş leri defne yaprağını ve kekiği suya . Tuz ve kara ile tadlandırın. 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Sonra ü ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Balıkları buna ilave edin. Kızarmış ekmek ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.