![]() |
Çerkez Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı mısır 1 su bardağı aşurelik buğday tavuk suyu terbiyesi için: 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta üzeri için: 1 kase tavuk eti tuz tereyağı nane sıvıyağ Çerkez Çorbası Tarifi En başta hazırladığınız tavuk suyunun üstüne mısırları ekleyip kaynamaya bırakın. Mısırlar piştikden sonra haşlanmış buğdayları ekleyin. Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve unu birbirine karıştırıp terbiye hazırlayın. Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip kıvamını ayarlayıp tencereye ekleyin. Didiklediğiniz tavuk etini tencereye ilave edin. Farklı bir tavada tereyağını erip kuru veya taze nane kızdırıp hazırlayın. Servis kasesine alınan çorbanın üzerine hazırlanan sosdan gezdirip sıcak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.