Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 12:10 AM |
Balıklı Domates Dolması Tarifi
Malzemeler
1 Su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı badem
1 Yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
200 gr balık filetosu
1 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
4 Adet büyük domates
1 Su bardağı krema
1 Adet yumurta
Süslemek için yeşillik malzemesi
Hazırlanışı - Domateslerin üzerini kapak şeklinde açıp, içlerini çıkarın ve hafifçe yağlayın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda pembeleştirin.
- Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış balıkları ilave edin.
- Rengi dönünceye kadar kavurup, yağını süzün.
- Çırpılmış yumurta, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, krema, haşlanmış pirinç ve balığı karıştırıp domateslerin içine doldurun.
- Üzerlerine peynir serpiştirip, fırında 15 dakika pişirin.
- Servis tabaklarına alıp, üzerlerine yağda hafifçe kavrulmuş bademleri serpiştirin.
- Etrafını yeşilliklerle süsleyip, servis yapın.
|