ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karamellize Elmalı Ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler Yemek : Karamellize Elmalı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709568)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 12:28 AM

Karamellize Elmalı Ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler Yemek : Karamellize Elmalı
 

Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik)

Tarife ait bilgiler

Yemek : Karamellize Elmalı ve Sotelenmiş Sülün (2 Kişilik)

Tür : Av Etleri

Mutfak : Genel mutfağı

Süre :

Zorluk :

MALZEMELER

1 adet sülün göğüs

1 adet sülün but

2 adet haşlanmış patates

Arpacık soğanı

Kıyılmış taze otlar (biberiye, kekik)

Sos için :

1 çorba kaşığı elma sirkesi

1 adet küçük boy kuru soğan

1 adet boy kereviz

3 çorba kaşığı demi glass sos

Kuru garnitür :

Elma dilimi, patates cipsi

HAZIRLANIŞI

Sülün etini teflon tavada çevirerek, pişirin. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun, iri parçalar halinde doğrayın. Çeşitli taze otlarla ve kabukları soyulmuş arpacık soğanlarıyla karıştırın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.

Bu arada başka bir kapta sosu hazırlayın. Blendırdan geçirilmiş kuru soğanı ve kerevizi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı demi glass sosla karıştırın. Çok kısık ateşte 5 dakika karıştırın.

Patatesli karışımı servis tabağına alın. Üzerine teflon tavada pişirdiğiniz sülün etini yerleştirin. Etin üzerine sosu gezdirin. Karamelize elma dilimleri ve patates cipsiyle süsleyerek, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.