![]() |
Portakallı Bademli Kırmızı Lahana Salatası
Portakallı Bademli Kırmızı Lahana Salatası
Malzemeler (4 kişilik): 3 500 gr. ince kıyılmış kırmızı lahana Tuz Kara (taze çekilmiş) 50 gr. yaprak 150 gr. yağlı Biraz yeşillik Yapılışı: Bir ın suyunu sıkın. Kırmızı lahanayı 1 çay bardağı suyu, tuz, kara ile karıştırıp 5 dk. ezerek yumuşatın. Kalan ları soyar gibi derin soyun, böylece beyaz kısımlarını tamamen kesmiş olun. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra zarları arasından keserek dilimleyin. Keserken çıkan suyu bir yerde toplayın. Bademleri tavada yağ koymadan pembeleşene kadar kavurun. Yoğurda biraz tuz, kara ve suyunu karıştırın, ince ince kıydığınız yeşilliklerden ekleyin. Kırmızı lahanayı ve le karıştırıp tara ve sosuyla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.