ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haşlanmiş Etlerin Dondurulmasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709510)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 12:37 AM

Haşlanmiş Etlerin Dondurulmasi
 

HAŞLANMIŞ ETLERİN DONDURULMASI

Sığır, dana ve koyun etleri önce yağlarından kıkırdak ve sinirlerinden temizlenerek bir tencereye yerleştirilir. Etlerin üstünü örtecek kadar su ve yeterince tuz katıldıktan sonra tencere ateşe konur. Etler 10-15 dakika kaynayınca, tencere ateşten indirilip soğuk suyla dolu bir kabın içine oturtulur. Soğumuş etler kavanozlara yerleştirilir, üzerlerine et suyu katılır. Kavanozlar sıkıca kapatılır ve dondurucuya konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.