![]() |
Vişneli Sufle
içindekiler 350 gr vişne (dondurulmuş) Tereyağı 3 yumurta 100 gr toz şeker 500 gr süt kreması Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 tutam tuz 75 gr irmik 2 tatlı kaşığı kabartma tozu Pudra şekeri hazırlanışı Eğer dondurulmuş vişne kullanıyorsanız vişnelerin açılmasını bekleyip suyunu süzün. Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Büyük bir fırın kabını yağlayın. Yumurta ve şekeri mikserle kalın ve köpüklü bir hal alıncaya kadar çırpın. Krema, limon kabuğu, tuz, irmik ve kabartma tozunu içine karıştırın ve vişneleri ilave edin. Kremayı fırın kabına doldurun. Kabı fırının orta bölmesinde 200 derecede 45 dakika pişirin. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.