ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Mezesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=709226)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:25 AM

Böbrek Hastaları İçin Yemek Önerileri - İştah Açıcılar - Karnıbahar Mezesi
 
Karnıbahar Mezesi
(6 Porsiyon)
Malzemeler
2 bardak taze karnıbahar (pinpon topu büyüklüğünde kesilmiş)
Pişirme spreyi
4 yemek kaşığı tahin sosu
Maydanoz filizleri
Yapılışı
Karnıbaharları yıkayıp, suyunu süzdürün. Karnıbaharları yapışmayan fırın kağıdının üzerine yerleştirip, pişirme spreyi ile ıslatın. 350 derecede, altın sarısı rengini alıncaya kadar hafifçe kızartın. Eğer karnıbaharlar rengini almadan önce pişerlerse, 1 - 2 dakika ızgarada tutarak koyu altın sarısı yapabilirsiniz. İçine bandırmak için büyük bir kase tahin sosunu karnıbaharları koyduğunuz yayvan tabağın üzerine yerleştirin. Maydanozlarla süsleyin. Pita ekmeğiyle servis edin.
İpucu
Bu da sıcak servis edilen mükemmel bir sebze garnitürüdür. Tahin sosuyla karıştırarak oda sıcaklığındayken pita ekmeği içinde iştah açıcı olarak sunabilirsiniz. Sebzeli iştah açıcılar genellikle yağda kızartılarak hazırlanır. Ancak yemek spreyi ile fırınlamakla elde edilecek lezzet de 1 - 2 bardak yağda kızartılmış kadar tatmin edici olabilir. Fakat fırınlamak çok daha sağlıklıdır.
Püf noktası: Potasyum değerlerini azaltmak için dondurulmuş karnıbahar kullanabilirsiniz. En iyi sonuç için çözün, suyunu iyice akıtın, fazla nemini almak için kağıt havlularla kurulayın. Pişirme spreyiyle hafifçe ıslatın ve tarif edildiği gibi fırınlayın.
Bir Porsiyonun Besin Değerleri
Protein 1 gram
Potasyum 137 mg.
Sodyum 6 mg.
Karbonhidrat 2 gram
Kalori 26
Fosfor 38 mg.
Kalsiyum 14 mg.
Yağ 1 gram
Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketi’nin katkılarıyla


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.