Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 01:28 AM |
Bademli Havuçlu Kek Tarifi
Bademli havuçlu kek tarifimiz 8 kişiliktir ve 40 dakikada hazırlanmaktadır. Ayrıca kekin kalıptan rahat çıkması için fırından çıkar çıkmaz üzerini nemli bir bezle örtün.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı ince kıyılmış badem
Bademli Havuçlu Kek Tarifi
- Derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
- Havucu soyun ve rendeleyin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
- Yumurtaların içine sıvı yağ, süt, tarçın ekleyip karıştırın.
- Daha sonra elediğiniz karışımı içine ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
- En son rendelenen havuçları da ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Kalıbın en altına ince kıyılmış bademleri yerleştirin.
- Üzerine ise kek hamurunu dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
|