![]() |
Mevsim Sebzesi Bakla
Malzemeler:
yarım kg taze bakla 1 limonunun suyu 1 yemek kaşığı un 1 litre soğuk su 2 baş soğan yarım çay bardağı zeytinyağı 200 gr kıyma 1 yemek kaşığı domates salçası kaynar su 1 kesme şeker tuz yarım demet kıyılmış dereotu hazırlanması: 1. baklaların kılçıklarını ayırıp yıkayın ve herbirini ikiye bölün. 2. genişce bir kaseye yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı un ve 1 litre soğuk su koyun. baklaları bu suyun içinde bekletin. 3. 2 soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. yarım çay bardağı zeytinyağı ve 200 gr kıyma ile birlikte kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. tencereye 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip 1-2 defa çevirin. 4. baklaları süzgeçle kaseden çıkarıp tencereye ekleyin. 2-3 dakika kavurun. üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin. yarım limon suyunu ve 1 kesme şekeri de tencereye ilave edin. 5. tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, arasıra kontrol ederek, yarım saat-45 dakika pişirin. pişmesine yakın tuzu ve kıyılmış dereotunu ekleyin. 6. piştikten sonra 10 dakika dinlendirip yoğurtla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.